Biochimist de profesie (şef de promoţie, Universitatea Bucureşti), deţinătoare a unui doctorat în Japonia în chimie agricolă şi a unuia în România în vinuri spumante, Arina s-a dedicat cercetării şi învăţământului în domeniul vinificaţiei, în care s-a specializat în continuu.
Este de peste zece ani coordonatoarea masterului universitar „Tehnologii performante, Management şi Marketing Viti-vinicol” desfăşurat la USAMVB, expert şi delegat al României (din partea Ministerului Agriculturii) la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, evaluator de proiecte europene, expert degustător şi panel leader în multe competiţii internaţionale de vinuri, vicepreşedinte ştiinţific al Asociaţei Degustătorilor Aurtorizaţi din România, participant activ la acţiunile Reţelei Internaţionale OENOVITI (Bordeaux, France) ca responsabil din partea USAMVB.
A coordonat numeroase proiecte de cercetare şi didactice Socrates şi Erasmus, participând timp de mai mulţi ani la masteratul internaţional „VINTAGE International Master of Science”, organizat de Ecole Superieur d’Agriculture d’Angers, Franţa. În prezent este partener în proiectul Erasmus OENOBIO (Organic Vines and Wines – Innovation, production and management), în care 4 universităţi şi 2 organizaţii europene colaborează la realizarea unor şcoli de vară pentru specializare în viticultură şi vinificaţie ecologică, respectiv crearea unei platforme online şi a unui master internaţional de viticultură şi vinificaţie ecologică.